top of page

Bindevævsmassage, kranio-sakral terapi og yin yoga

Om bindevævsmassage og dit bindevæv

Hvad er bindevævsmassage?

Bindevævsmassage løsner bindevæv og spændinger i kroppen gennem langsomme og dybdegående strøg, stræk og tryk. Bindevævsmassage forbedrer blodcirkulation og medvirker til at løsne spændinger i væv og muskler. Dit nervesystem påvirkes gennem bindevævsmassage, så du vil føle dig afslappet under og efter behandling.

Hvordan foregår en behandling med bindevævsmassage og kranio-sakral terapi hos JIN JOO?

Kombinationen af bindevævsmassage og kranio-sakral terapi er dybdegående og afslappende. Behandlingen er blid, men har en kraftfuld effekt, fordi der både afspændes omkring bindevæv, nervesystem og organsystem. Der kan indgå trykmassage (akupressur) og afspænding omkring fødder, ben, arme, skuldre eller ansigt. Mine behandlinger arbejder om hele kroppen. Jeg arbejder ud fra en helhedsorienteret tilgang til krop og sind i forhold til dine problematikker, for at kunne hjælpe dig bedst muligt. Det betyder, at jeg ikke kun behandler der hvor problemet føles eller gør ondt, men også andre steder på kroppen.

Hvad er bindevæv?

Bindevævet har betydning for din krops funktionsevne, sundhed og dit velbefindende. Bindevævet er alt det, der ‘limer’ din krop sammen. Bindevæv findes i hele din krop, og binder den sammen. Som de hvide hinder i en appelsin i mellem frugtkødet. Dit bindevæv er under huden, rundt om dine nerver, blodkar og organer, og det sørger for at dine organer bliver holdt på plads. Det er i og omkring dine muskler, sener og knogler. Noget er fint, og andet er tykt. 


Din krop består af op til 70% vand, og dit bindevæv indeholder meget vand. Med alderen bliver bindevævet mere stift og dehydreret. Gennem restitution kan fibroblastcellerne forøges. De binder 1000 gange sin egen volume i fugt, og påvirker gelémassen i vandet. Vores bindevæv består af tynde tråde, der er et finmasket ‘spindelvæv’ af tynde tråde af kollagen og elastin. Det er en gelélignende masse, der bliver produceret af fibroblastcellerne. Fibroblastcellerne danner en ekstracellulær matrix, som er en sammmenhængende struktur uden for cellerne, der er sammensat af vandbindende stoffer, herunder hyalouronsyre. I denne matrix løber blod- og lymfekar samt nerver. I bindevævet transporteres næringsstoffer, hormoner og affaldsstoffer mellem cellerne. Bindevævet har betydning for immunforsvaret, fordi der dannes en barriere mod infektioner, og det hjælper med at regulere inflammation og bidrager ved heling af sår og vævskader. Vores bindevæv består af 10 gange flere nerver end i muskler. 

Yin yoga

Gennem yin yoga påvirkes dit nervesystem og bindevæv positivt. Ved blide bevægelser og blide stræk, der holdes over tid, får dit bindevæv tid og ro til at rehydrere. Når sindet samtidigt får ro gennem restorative stillinger og mindfulness, vil det have en gavnlig effekt på bindevæv og nervesystem. 

Læs mere om yin yoga hos JIN JOO her

Hænder, mave, bindevævsmassage
Bindevævsmassage og kranio-sakral terapi: About
bottom of page