top of page

Kranio-sakral terapi til voksne

Hvad, hvordan og hvorfor kan kranio-sakral terapi hjælpe?

Kranio-sakral terapi kan lindre:

 • Stress

 • Angst

 • Svimmelhed

 • Kæbespændinger 

 • Hovedpine og migræne 

 • ​Smerter omkring nakke, skuldre og lænd

 • Smerter omkring korsben og haleben

 • Hjernerystelse

 • Piskesmæld

 • Vejrtrækningsbesvær 

 • Søvnbesvær

 • Uro og koncentrationsbesvær

 • Fordøjelsesbesvær


Hvad er kranio-sakral terapi?

Kranio-sakral terapi blev udviklet i første halvdel af 1900-tallet af den amerikanske læge og osteopat William Sutherland og blev videreudviklet i 1970'erne af John Upledger. Kranio-sakral terapi er en blid behandlingsform, der hjælper til at skabe ro i centralnervesystemet. Der arbejdes særligt omkring kraniet (cranio) og korsbenet (sacrum) så deraf navnet. Der arbejdes omkring rygsøjlen og membranerne, der omgiver hjernen og rygmarven, hvor cerebrospinalvæsken løber. Formålet er at afbalancere spændinger, der belaster centralnervesystemet og øge blodtilførslen til hjernen, så der opnås et bedre velbefindende.

Hvordan kan kranio-sakral terapi hjælpe? 

​Kranio-sakral terapi kan genskabe balance og ro i nervesystemet. Når centralnervesystemet er overbelastet af stress, spændinger og skader påvirker det din krops funktionsevne og velbefindende. 

Behandlingen vil afspænde nervesystem, bindevæv og membraner omkring hjerne og rygmarv, og der opnås en øget blodcirkulation. Kranio-sakral terapi kan medvirke til smertelindring ved at få løsnet spændinger, rettet skævheder og få skabt ro i nervesystemet, så der opnås et øget velbefindende.

Hvorfor kan kranio-sakral terapi hjælpe?
Skader, traumer og spændinger, der er blevet ophobet i kroppen over tid, vil medføre ubalance i centralnervesystemet. Kroppens væv bliver hårdt, og der opstår smerter. Ved blide tryk og stræk øges blodgennemstrømningen i væv, membraner og muskler, så der kommer en øget ilttilførsel og affaldstoffer hjælpes væk. Blodtilførslen til hjernen bliver forøget, hvilket eksempelvis kan lindre hovedpine. Balance i centralnervesystemet har afgørende betydning for alle kroppens funktioner og for vores daglige velbefindende. Hvis der er skævheder eller spændinger, kan nervesignaler ikke passere frit mellem muskler, organer og væv. 

Hvordan foregår en behandling?

En behandling foregår påklædt og hovedsageligt liggende på ryggen eller på maven. Enkelte gange siddende eller stående ved bevægelsesanalyse fx. Behandlingen foregår omkring hoved, nakke, skuldre, rygsøjle, mave, korsben, arme og fødder. Tag gerne et par løstsiddende og bløde bukser på under behandlingen, fx joggingbukser.

En behandling varer omkring 60 minutter inklusiv en kort indledende samtale 1. gang. Behandlingen kan kombineres med organmassage eller en kombi-behandling på 75 eller 90 minutter.

Læs mere: Hvordan foregår en behandling?

Hvor mange behandlinger skal der til? 

Du vil føle dig afslappet efter en behandling, men hvis jeg skal kunne hjælpe dig med at opnå en langsigtet bedring, skal der mere end 1 behandling til. Jeg anbefaler et minimum af 3 behandlinger med 1-2 ugers mellemrum i starten. Hyppigheden af behandlinger afhænger af de problematikker, som du måtte komme med. Hvis du ikke oplever nogen bedring efter 3 gange, vil jeg anbefale dig at prøve en anden form for behandling hos en anden behandler. 


Om kranio-sakral terapi: About
bottom of page